Logo

Fritidsjonglörerna

 
Styrelsearean
Arkiv
Länkar

DrippDropp 2000

Stockholms första egna jongleringsfestival blev en framgång. Den 7 - 9 juli träffades ett 50-tal jonglörer i Åkersberga Sporthall, 3 mil nordost om Stockholm. Festivalen arrangerades av FritidsJonglörerna och Österåkers kommun hjälpte oss med de fina lokalerna, som var väldigt uppskattade av deltagarna. I caféet (öppet nästan hela tiden) kunde vi äta och dricka gott för självkostnadspris. Ivo och Johanna överraskade med att servera milkshake när vi som mest behövde det - mums!

DrippDropp Logo Festivalen var ovanligt "svensk" på så sätt att vi medvetet ville försöka bryta den engelska dominansen inom jongleringens facktermer. Därför översattes ord som workshop och show till de svenska motsvarigheterna verkstad och föreställning. Förutom de mer avancerade verkstäderna, arrangerade vi korta nybörjarkurser som lockade ett antal Åkersberga-bor. Videokvällarna och lekarna var andra populära inslag i festivalen.

Den timslånga kombinationen av Föreställning och Öppen Scen på lördagen innehöll mest nummer av lokala förmågor, men också av inresta:

Johan och Oskar - 7 käglor
Pierre-Luc - kontaktjonglering
Fredrik, Staffan, Christopher, Samuel och Micke - käglor
Jonas och Lasse - bollar
Thomas - stege, rola-bola
Christopher och Samuel - käglor, bollar och sugkopp
Yokke - diabolos
Johanna - swinging
Samuel, Micke och Christopher - badbollar
Christopher - käglor
Lasse - facklor
Tobias - äppelätning
Jonas - rola-bola och ringar
Anna - stav
Pierre-Luc och Samuel - enhjulingar och käglor
Pierre-Luc - dukar
Henrik - devilstick med käglor

Du hittar bilder från DrippDropp 2000 i bildarkivet för DrippDropp.
 
www.fjong.org © FritidsJonglörerna